Wednesday, October 28, 2020

Οι ΗΠΑ θα στείλουν 8.000 στρατιωτικά στρατεύματα στην Αλβανία στις αρχές του 2021

SManalysis



Η κρίσιμη κατάσταση στα Βαλκάνια, και ιδίως στην Αλβανία, το Κοσσυφοπέδιο και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, αύξησε το επίπεδο ετοιμότητας των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη να αναπτύξουν στρατεύματα στην Αλβανία. Ωστόσο, δεν αποκλείεται η πιθανότητα περίπλοκων προβλημάτων από τις πολιτικές εκλογές, που διεξάγονται τον Απρίλιο του 2021.

Η παρουσία αμερικανικών στρατευμάτων σε τέτοιο βαθμό και η πολιτική λογική ενός σημαντικού ελιγμού του Πενταγώνου, δίνει υψηλότερο βαθμό ασφάλειας στη χώρα, αλλά την καθιστά επίσης απρόσβλητη από μια προσπάθεια αποσταθεροποίησης.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αποφάσισαν να στείλουν 8 χιλιάδες στρατιωτικά στρατεύματα στην Αλβανία στις αρχές του επόμενου έτους, τα οποία θα αναπτυχθούν σε ορισμένες μονάδες της χώρας.

 
Ακριβώς όταν πραγματοποιούνται οι κοινοβουλευτικές εκλογές της 25ης Απριλίου και όταν ο Ilir Meta ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει αναταραχή και αποσταθεροποίηση της χώρας, οδήγησαν το ΝΑΤΟ να λάβει ειδικά μέτρα για τη διατήρηση της ασφάλειας της χώρας-μέλους του.

Τα νέα ανακοινώθηκαν από την Υπουργό Άμυνας Olta Xhaçka, στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ασφάλειας.

"Θέλω να μοιραστώ μαζί σας μερικές λεπτομέρειες σχετικά με μια από τις μεγαλύτερες ασκήσεις που πραγματοποιήθηκαν ποτέ στην Αλβανία. Το Exercise Defender-2021, μια διμερής άσκηση με τις ΗΠΑ, είναι το πρώτο του είδους του στη χώρα μας και θα περιλαμβάνει πάνω από 8.000 στρατεύματα των ΗΠΑ, τα οποία θα αναπτυχθούν σε διάφορες περιοχές της χώρας και σε ορισμένες μονάδες των Ένοπλων Δυνάμεων μας. Για περισσότερες λεπτομέρειες, αν ενδιαφέρεστε, έχω από την πλευρά μου τον επικεφαλής της SHPFA, ο οποίος μπορεί να σταματήσει ακόμη πιο τεχνικά από την επιχειρησιακή πλευρά ".

Η διμερής άσκηση μεταξύ των ΗΠΑ και της Αλβανίας είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί φέτος, αλλά αναβλήθηκε έως το 2021. Αυτό πιθανότατα αφορά το ζήτημα του Covid 19. Το πανδημικό ζήτημα. προσπάθειες αποσταθεροποίησης.

No comments: