Wednesday, July 15, 2020

Η Μέρκελ προσπαθεί να χωρίσει το Αιγαίο - Τριμερή συνάντηση στο Βερολίνο (Γερμανία - Τουρκία - Ελλάδα)!

SManalysis

Germany holds urgent meeting to de-escalate tensions between Greece and Turkey
15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

"Σιωπή του ένοχου" από τους Γερμανούς! - "Για συνομιλίες σε επίπεδο υπηρεσίας δεν παρέχουμε πληροφορίες."

Οι Γερμανοί κινούνται προς την ιδέα της συν-εκμετάλλευσης του Αιγαίου, από την άλλη πλευρά η ελληνική κυβέρνηση κρύβει πολλές πληροφορίες για τα κινήματα πίσω από την πολιτική σκηνή και οι άνθρωποι βρίσκονται στο σκοτάδι της πληροφορίας. Σχεδόν κανείς δεν ξέρει τίποτα.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, το Βερολίνο δεν έχει την τάση να παράσχει πληροφορίες σχετικά με τη συνάντηση του συμβούλου εξωτερικής πολιτικής του Καγκελάριου Μέρκελ με τον Τούρκο εκπρόσωπο του Προέδρου Ερντογάν Ιμπραήμ Καλίν, καθώς και την επικεφαλής ευρωπαϊκών υποθέσεων της ελληνικής κυβέρνησης Ελένη Σουράνη (πρώην πρέσβης) της Ελλάδας στα Τίρανα), μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο της Γερμανίας.

Σε γραπτή δήλωση προς την "Deutsche Welle", ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης υπογράμμισε ότι "για αρχικούς λόγους δεν σχολιάζουμε κανένα είδος συνάντησης της Καγκελαρίας σε επίπεδο υπηρεσίας".

Οι Γερμανοί φαίνεται να «πωλούν» τη συνάντηση ως κάτι ρουτίνα, αλλά πληροφορίες από ορισμένες ελληνικές και γερμανικές πηγές λένε στα διάσημα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης ότι διεξάγονται μυστικές διαπραγματεύσεις, μυστικές συμφωνίες, που στοχεύουν στη συνδιαχείριση του Αιγαίου μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. Όλα διατηρούνται αεροστεγή, τίποτα δεν δημοσιοποιείται, καθώς αναμένεται πολύ μεγάλη αντίδραση από τον ελληνικό λαό, εάν η κυβέρνηση Μητσοτάκη λάβει οποιαδήποτε αμφίβολη, ακατάλληλη απόφαση που θα μπορούσε να επηρεάσει άμεσα ή έμμεσα τα συμφέροντα και την κυριαρχία της χώρας.

Μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε από τους αντιπροσώπους των τριών χωρών, η καγκελάριος Μέρκελ είχε μια μακρά τηλεφωνική συνομιλία με τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη, μια συνομιλία που πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες πριν από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις 17 και 18 Ιουλίου.

Τίποτα δεν συμβαίνει τυχαία και χωρίς αιτία.

Αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο προς το παρόν, ότι το Βερολίνο ασκεί πίεση στην Αθήνα για να βρει συμβιβαστική λύση στο ζήτημα που ανοίγει η τουρκική πλευρά, η οποία μεταφράζεται σε παραχωρήσεις που πρέπει να κάνει η ελληνική πλευρά στην τουρκική πλευρά στα εδάφη του Αιγαίου. καταπατώντας τον υπόγειο ενεργειακό πλούτο, που βρίσκεται επί του παρόντος στα σύνορα της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Θα είναι η καγκελάριος Μέρκελ, η Έλληνας πρωθυπουργός, ικανή να αντισταθεί στην πίεση ή θα υποχωρήσει; Αλλά αν παραδώσει και κάνει παραχωρήσεις, θα είναι σε θέση να αντισταθεί στην εξέγερση του λαού, διακινδυνεύοντας την απώλεια εξουσίας;

Η Μεσόγειος και όχι μόνο, αλλά και τα Βαλκάνια, φαίνεται να είναι ένα "καζάνι που βράζει". Τα κουδούνια συναγερμού έχουν ήδη περάσει από το Κοσσυφοπέδιο, το οποίο προφανώς ετοιμάζεται να μοιραστεί με τα Τίρανα και το Βελιγράδι, αλλά εάν οι Γερμανοί θα υποστηρίξουν ή όχι το σχέδιο των ΗΠΑ για αλλαγή συνόρων, μένει να δούμε.

Ωστόσο, στις τριμερείς συνομιλίες Ελλάδας-Τουρκίας-Γερμανίας, η Μέρκελ ανέλαβε σίγουρα την υποχρέωση να προετοιμάσει μια λύση, και αυτό ταιριάζει στον Τραμπ, ο οποίος ζήτησε την επίλυση της διαφωνίας Ελλάδας-Τουρκίας σε συνομιλίες.

Αλλά εάν επιλυθεί η διαφωνία Αιγαίου μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, τότε η διαδικασία θα συνεχιστεί με ντόμινο για ολόκληρα τα Βαλκάνια.

No comments: