Monday, July 27, 2020

Το άγριο φαγοπότι στην Ελληνική Μειονότητα...

SManalysis
"Η ελληνική διπλωματία στρέφεται γρήγορα προς την κατεύθυνση της Βόρειας Ηπείρου, κατά 180 μοίρες, αφού δεν κατάφερε να δημιουργήσει οικονομικές ζώνες, στη Θράκη και τη Βόρεια Ήπειρο, δύο γεωπολιτικές θερμές περιοχές που έχουν ομοιότητες, όσον αφορά τις εξελίξεις στην Αθήνα, τα Τίρανα, Αγκυρα. Αυτό σημαίνει ότι ο ορισμός όχι μόνο των Αυτόνομων κριτηρίων, των υπερβάσεων, των εξελίξεων που μπορεί να έχουν φόντο, ταχείες αλλαγές στα κρατικά σύνορα". 
Τα θανατηφόρα εθνικά λάθη της ελληνικής διπλωματίας και ανεύθυνοι πολιτικοί, που εγκατέλειψαν τη Βόρεια Ήπειρο και επιστρέφουν γρήγορα μετά από 25 χρόνια…

SM

 7/24/2020 Millitare


Έχει… χιούμορ πάντως η κυβέρνηση. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός προανήγγειλε τη δημιουργία Διακομματικής Επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης ύστερα από αίτημα των τοπικών φορέων. Και με αυτήν την πρόταση σκαλίζει παλιές και ανοικτές πληγές…

Η Θράκη και τα επενδυτικά σχέδια, που για δεκαετίες απορρόφησαν εκατοντάδες εκατομμύρια επιδοτήσεων και άφησαν πίσω ρημαγμένα κτίρια και εγκαταστάσεις, κάνοντας πά­μπλουτους όσους βρέθηκαν στα πράγματα, τις τελευταίες δεκαετίες αποτελούν μια μεγάλη πληγή, για την οποία υπήρξε η απόλυτη σιωπή και ανοχή, που μάλλον είναι συνενοχή. Γιατί το μεγάλο σκάνδαλο της Θράκης, όπως νωρίτερα και το μικρότερων διαστάσεων αντίστοιχο σκάνδαλο της Βόρειας Ηπείρου, έμεινε στο περιθώριο ακριβώς για να μη διερευνηθούν οι ευθύνες.

Και να μην αποκαλυφθούν οι ένοχοι, που τώρα ζουν και γλεντούν με τα εκατομμύριά τους εις βάρος των κορόιδων, των ελλήνων φορολογουμένων, και προς τέρψιν της Άγκυρας και των Τιράνων. Και αυτό διότι το φαγοπότι που στήθηκε από παράγοντες του ελληνικού κράτους και υποτιθέμενους επιχειρηματίες τελικά ανέτρεψε τον σχεδιασμό για την οικονομική οχύρωση της Θράκης και ενίσχυση του επιπέδου ζωής για Έλληνες και μουσουλμάνους, αλλά και στην Αλβανία για την ενίσχυση και εξασφάλιση της οικονομικής βιωσιμότητας των ελλήνων μειονοτικών…

Όπως μας θύμισε η ιστοσελίδα anixneyseis.gr και το 1993 δημιουργήθηκε αντίστοιχη Επιτροπή στη Βουλή, ακολούθησε ο αναπτυξιακός νόμος, δαπανήθηκαν δισεκατομμύρια δραχμές έγιναν βιομηχανικές ζώνες και το αποτέλεσμα είναι ότι, π.χ., στην Αλεξανδρούπολη από 100 ε­γκαταστάσεις επιχειρήσεων που χρηματοδοτηθήκαν έχουν απομείνει δύο. Με τα χρήματα των ελλήνων φορολογούμενων οι ευνοημένοι επιχειρηματίες απλώς μπόρεσαν να επενδύσουν στην Κίνα και στη γειτονική Βουλγαρία και έτσι ανενόχλητοι υφάρπαξαν την περιουσία του ελληνικού λαού.

Όσον αφορά τη Βόρεια Ήπειρο, από το 1991, στις 40 εταιρείες, που είχαν πάρει 240 εκατ. δραχμές η καθεμιά για να επενδύσουν και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας για τους έλληνες μειονοτικούς, τελικά δραστηριοποιήθηκε μόνο μία, η οποία στο τέλος πουλήθηκε και αυτή…

Μήπως πριν από την Επιτροπή που θέλει να δημιουργήσει ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει πρώτα να υπάρξει μια αποτίμηση του ποιος πήρε και πόσα σε Θράκη και Βόρεια Ήπειρο, πόσα από αυτά διέθεσε για τον σκοπό για τον οποίο τον χρηματοδότησαν και πόσα κατέληξαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό;

No comments: