Friday, February 21, 2020

Παναγιωτόπουλος: Ο ελληνικός στρατός έχει συνταγματικές υποχρεώσεις για την προστασία των γεωπολιτικών συμφερόντων στην περιοχή.

SManalysis



Δεν αποκλείεται η δυνατότητα φροντίδας του ελληνικού στρατού στη Βόρεια Ήπειρο.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος απαντά στην ερώτηση του Αντιπροέδρου του Κοινοβουλίου και του βουλευτή κ. Σοφία Σακοράφα με θέμα: «Προγραμματισμένη αποστολή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων».

Δεν είναι μυστικό ότι οι Έλληνες Ένοπλες Δυνάμεις θα αναπτυχθούν στο εξωτερικό για να εκπληρώσουν τις συνταγματικές τους υποχρεώσεις αλλά και τις υποχρεώσεις τους στο ΝΑΤΟ, ειδικά στα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο, όπου η Ελλάδα έχει γεωπολιτικές αλλά και πατριωτικές επιρροές.

Η απόφαση ακολουθεί την τεταμένη κατάσταση στα νοτιοδυτικά Βαλκάνια, την τεταμένη κατάσταση της ισλαμικής τρομοκρατίας αλλά και του εθνικιστικού εξτρεμισμού, συμπεριλαμβανομένων δύο βορειοελλαδικών κοινοτήτων, της Αλβανίας και της Βόρειας Μακεδονίας.

Να θυμάστε ότι ο Ελληνικός Στρατός διατηρεί ακόμα τον Αλβανικό Πολεμικό Νόμο του 1940, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ μετά...

Image result for πανοσ καμμενος smanalysis northern epirus βορειος ηπειρος

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Άμυνας Πάνο Καμένος, ο οποίος υπέγραψε εκ μέρους της Ελλάδας, ο ελληνικός στρατός πρέπει να είναι έτοιμος στα βόρεια σύνορά του, συμπεριλαμβανομένης της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας, ως υποχρέωση του ΝΑΤΟ, ανέφερε, ότι ο Ελληνικός Στρατός έχει ένα Μνημόνιο Κατανόησης του 1946 με το Γενικό Επιτελείο των ΗΠΑ, το οποίο εξουσιοδότησε την Ελλάδα να εισέλθει στο έδαφος της Βόρειας Ηπείρου, η οποία υλοποιήθηκε με την απόφαση της Γερουσίας των ΗΠΑ, γερουσιαστή Pipperi.

Καμμένος 2016.

Αυστηρό μήνυμα του Καμμένου προς Τουρκία - Αλβανία


Στην πραγματικότητα, η Ελλάδα διατηρεί και είναι παρούσα στις Ένοπλες Δυνάμεις της Αλβανίας και της Βόρειας Μακεδονίας, διατηρώντας τον εναέριο χώρο των δύο κρατών-μελών του ΝΑΤΟ





No comments: