Friday, December 6, 2019

Αλβανός διπλωμάτης παρομοιάζει τον Βούτσιτς με τον Γκέμπελς

SManalysis



Δεκέμβριος 6, 2019. Echedoros

Βελιγράδι.

Ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών, Γκεντ Τσακάι παρομοίωσε τον πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς με τον ναζιστή Γερμανό υπουργό προπαγάνδας Γιόσεφ Γκέμπελς, με το δικαιολογητικό ότι ο Βούτσιτς ανέφερε ότι κατασκευάστηκαν καταγγελίες για εγκλήματα κατά αμάχων στο Ράτσακ.



Ο Τσακάι έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ότι «η προπαγάνδα του Γκέμπελς- Μιλόσεβιτς έχει πλέον γίνει πρωταθλητής στην άρνηση, παραποίηση και κατάργηση των εγκλημάτων πολέμου.


«Σκανδαλώδες! Οι διεθνείς παράγοντες πρέπει να καταδικάσουν αυτές τις εξευτελιστικές πράξεις που διαστρεβλώνουν την αλήθεια και προσβάλλουν τα θύματα και τις προσπάθειες συμφιλίωσης. Η σφαγή στο Ράτσακ δεν θα ξεχαστεί ποτέ», έγραψε ο Τσακάι.


politika.rs


Σημείωση Βαλκανικού Περισκοπίου

Η σφαγή στο  Ράτσακ

Από τη σερβική Βικιπαίδεια

 Υπάρχει μία  έγγραφη άποψη του William Walker, επικεφαλής τότε του ΟΑΣΕ που έγραψε ότι η σερβική αστυνομία στις 15 Ιανουαρίου 1999,  με τη στήριξη του γιουγκοσλαβικού στρατού πραγματοποίησε σφαγή αθώων Αλβανών πολιτών.

Μια δεύτερη άποψη είναι ότι στο Ράτσακ υπήρξε μια νόμιμη αντιτρομοκρατική αστυνομική δράση εναντίον ένοπλων μελών του Απελευθερωτικού Στρατού Κοσσυφοπεδίου (UCK) και χρησιμοποιήθηκε ως δικαιολογία  για να καταστήσουν σαφέστερους τους ισχυρισμούς για σφαγή αμάχων προκειμένου να δημιουργηθεί ‘νομιμοποίηση’ του βομβαρδισμού του ΝΑΤΟ.



Από την αλβανική Βικιπαίδεια

Αλβανικές πηγές αναφέρουν ότι στις 15 Ιανουαρίου 1999 το χωριό Ράτσακ ξύπνησε περιτρυγυρισμένο από Σέρβους των  ειδικών δυνάμεων και παραστρατιωτικούς σχηματισμούς της αστυνομίας, που συνοδεύονταν από πολυάριθμα μηχανοκίνητα οχήματα. Σύμφωνα με μάρτυρες που επέζησαν από το έγκλημα, σφαγιάστηκαν 45 άοπλοι Αλβανοί, μεταξύ αυτών και μία γυναίκα.

No comments: