Friday, November 1, 2019

Το Global Fire Power έθεσε την Ελλάδα πρώτη στα Βαλκάνια και 10η στο ΝΑΤΟ – Σε αποσύνθεση οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις;

SManalysis


Δημοσίευση: 1 Νοεμβρίου 2019, Pentapostagma



Η Ελλάδα διαθέτει το ικανότερο πολεμικό ναυτικό, στρατό ξηράς, καθώς και την καλύτερη και αποτελεσματικότερη αεροπορική δύναμη στα Βαλκάνια για το 2019 ανακοίνωσε το γνωστό ινστιτούτο Global Fire Power.



Κάθε χρόνο πραγματοποιείται όπως συνηθίζεται η ανακοίνωση των ισχυρότερων ενόπλων δυνάμεων του κόσμου αλλά και ανά περιοχή, όπως τα Βαλκάνια, για το 2019.

Επίσης στην πρώτη δεκάδα των χωρών του ΝΑΤΟ από άποψη πολεμικής ισχύς, ευρίσκονται οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, γεγονός που δεν μπορεί να αμφισβητήσει η σημερινή Τουρκία με τις πολυδιαφημισμένες από το καθεστώς Ερντογάν,  τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες έχουν υποστεί σοβαρό πλήγμα σε Συρία και ΝΑ Τουρκία από τους Κούρδους, ενώ οι συλλήψεις στο τουρκικό στράτευμα συνεχίζονται.


Η Ελλάδα διαθέτει το ικανότερο πολεμικό ναυτικό, στρατό ξηράς, καθώς και την καλύτερη και αποτελεσματικότερη αεροπορική δύναμη στα Βαλκάνια για το 2019,  σύμφωνα με το  γνωστό ινστιτούτο Global Fire Power.

Η ισχύς των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων την ίδια στιγμή  αμφισβητείται, από αμυντικούς ειδικούς, λόγω του εσωτερικού σκηνικού και των αθρόων συλλήψεων έμπειρων στελεχών των τουρκικών δυνάμεων, και την εισχώρηση μιας ακραίας ισλαμικής πολιτικής ιδεολογίας στις τάξεις των Τούρκων στελεχών.



Υπενθυμίζουμε ότι μόνο χθες  διατάχθηκε η σύλληψη 223 Τούρκων στρατιωτικών ως γκιουλενιστών, κάτι που έχει καταρρακώσει το ήδη πεσμένο ηθικό των ΤΕΔ , ενώ γνωρίζουν όλοι οι ειδικοί, τι ακριβώς σημαίνει  αυτό  σε πιθανή εμπλοκή των Τούρκων σε κανονικές  πολεμικές επιχειρήσεις.

Αυτό ουσιαστικά αναφέρουν πολλά διεθνή ινστιτούτα, συνυπολογίζοντας τους νεκρούς, τους τραυματίες και το χαμηλό ηθικό που επικρατεί στις ΤΕΔ, λόγω Κούρδων του ΡΚΚ και της υπόθεσης FETO, που έχει οδηγήσει στις φυλακές χιλιάδες Τούρκους στρατιωτικούς.         

Τα οπλικά συστήματα τα χειρίζονται άνθρωποι , οι οποίοι… για να επιτύχουν το καλύτερο επιθυμητό αποτέλεσμα,  πρέπει να  έχουν ηθικό, κατάρτιση, πίστη στην πατρίδα και το καθήκον τους, σε ελεύθερες συνθήκες,  χωρίς βέβαια άκαιρες ιδεοληψίες και επικίνδυνους δογματισμούς που εμπεριέχονται σε πολιτικές ιδεολογίες κομμάτων όπως το τουρκικό ΑΚΡ, που επιθυμεί την επιστροφή στο Οθωμανικό παρελθόν .

Οι Τούρκοι στρατιωτικοί ευρίσκονται σήμερα μέσα σε ένα νέο-οθωμανικό «γκούλαγκ», το οποίο τους ετοίμασε ο Ερντογάν, στα πρότυπα άλλων στυγνών δικτατόρων του παρελθόντος, με την πορεία τους να είναι προδιαγεγραμμένη πλέον όσο δεν γίνεται, μετά τις απειλές του Τούρκου ηγέτη και των πρωτοπαλίκαρων του  σε Α.Μεσόγειο και Αιγαίο κατά Ελλάδος και Κύπρου που θα φέρουν την Τουρκία αντιμέτωπη εκτός όλων των άλλων με την διεθνή νομιμότητα.

Αυτό έχει δείξει και η ιστορία άλλωστε από αρχαιότατους χρόνους για τους δικτάτορες και τα στυγνά καθεστώτα τους  όπως το τουρκικό, το οποίο συνεχίζει να χώνει κόσμο στις φυλακές, ενώ οι Τούρκοι πολίτες βιώνουν ισχυρή οικονομική κρίση.

Κάθε χρόνο πραγματοποιείται όπως συνηθίζεται η ανακοίνωση των ισχυρότερων ενόπλων δυνάμεων του κόσμου ανά περιοχή, και συνασπισμό όπως είναι η Βορειοατλαντική συμμαχία .

Το ινστιτούτο Global Fire Power καταρτίζει μία λίστα με τις μεγαλύτερες στρατιωτικές δυνάμεις του κόσμου, με βάση 50 διαφορετικούς παράγοντες που λαμβάνονται υπόψιν, και οι οποίοι κυμαίνονται από την γεωγραφική θέση, το εργατικό δυναμικό μέχρι την αξιοπιστία των οπλικών συστημάτων.

Η ίδια λίστα περιλαμβάνει σε αυτή και την εκτίμηση της δύναμης πυρηνικών όπλων διαφόρων χωρών του πλανήτη, ενώ λαμβάνει υπόψη δείκτες όπως ο αριθμός των οχημάτων εναέριας μάχης, πυραύλους, πεζικό, ναυτικό, αποθέματα πετρελαίου, ανθρώπινο δυναμικό, κλπ.

No comments: