Monday, October 7, 2019

Τραμπ: Αν η Τουρκία κάνει κάτι εκτός ορίων, θα «σβήσω» την τουρκική οικονομία

SManalysis

Τραμπ: Αν η Τουρκία κάνει κάτι εκτός ορίων, θα «σβήσω» την τουρκική οικονομία

Newsroom , CNN Greece
 19:10 Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2019 - Ανανεώθηκε 21:17

Τραμπ: Αν η Τουρκία κάνει κάτι εκτός ορίων, θα «σβήσω» την τουρκική οικονομία
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως αν η Τουρκία κάνει κάτι που η Ουάσινγκτον θεωρήσει ότι η Άγκυρα κινείται "εκτός ορίων", τότε οι ΗΠΑ θα "καταστρέψουν ολοσχερώς και θα εξαφανίσουν την οικονομία της Τουρκίας".


Απεργία: Κανονικά θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια του προαστιακού Τρίτη και Τετάρτη
Κανονικά θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια του προαστιακού Τρίτη και Τετάρτη
«Όπως έχω δηλώσει στο παρελθόν με απερίφραστο τρόπο, και απλά επαναλαμβάνω, αν η Τουρκία κάνει κάτι που εγώ, με τη σπουδαία και ανυπέρβλητη σοφία μου, θεωρήσω ότι είναι εκτός ορίων, θα καταστρέψω ολοσχερώς και θα εξολοθρεύσω την Οικονομία της Τουρκίας (Το 'χω ξανακάνει!)» είπε ο δισεκατομμυριούχος πρόεδρος με tweet του.

Η απόσυρση των στρατευμάτων, που ανακοινώθηκε αργά χθες από τον Λευκό Οίκο, έχει επικριθεί έντονα και από Δημοκρατικούς και από Ρεπουμπλικανούς βουλευτές , καθώς εγείρει ανησυχίες ότι ανοίγει τον δρόμο για μια τουρκική εισβολή στη βορειοανατολική Συρία και επίθεση ενάντια στις κουρδικές δυνάμεις, συμμάχους της Ουάσινγκτον.



As I have stated strongly before, and just to reiterate, if Turkey does anything that I, in my great and unmatched wisdom, consider to be off limits, I will totally destroy and obliterate the Economy of Turkey (I’ve done before!). They must, with Europe and others, watch over...

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) October 7, 2019

Παρά τις έντονες αντιδράσεις, ο ένοικος του Λευκού Οίκου επέμεινε στην απόφαση του, δηλώνοντας:

«Εκλέχθηκα για να ξεφεύγουμε από αυτούς τους γελοία ατελείωτους πολέμους, όπου ο σπουδαίος Στρατός μας λειτουργεί σαν σε μια αστυνομική επιχείρηση προς όφελος ανθρώπων που δεν συμπαθούν καν τις ΗΠΑ. Οι δυο πιο δυσαρεστημένες χώρες σε αυτήν την κίνηση είναι η Ρωσία και η Κίνα, επειδή τους αρέσει να μας βλέπουν να εγκλωβιζόμαστε, να μας παρακολουθούν να είμαστε σε ένα τέλμα και να ξοδεύουμε πολλά χρήματα για να το κάνουμε αυτό», έγραψε ο Τραμπ σε άλλη ανάρτησή του λίγο νωρίτερα.

«Θα εστιάσουμε στη μεγάλη εικόνα, γνωρίζοντας ότι μπορούμε πάντα να επιστρέψουμε και ΝΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΟΥΜΕ!», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης
Ηχηρό μήνυμα Δένδια: Η Κύπρος δεν είναι μόνη απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις
Τραμπ για Συρία: Υπεραμύνεται της απόσυρσης των στρατευμάτων, κατακεραυνώνει την Ευρώπη
Αυτοί είναι οι βασικοί σταθμοί της αμερικάνικης εμπλοκής στον πόλεμο στη Συρία

No comments: