Wednesday, June 19, 2019

Ιωάννης Μάζης: Με τις εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια, πρέπει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα έχει μια συγκεντρωμένη και διεθνώς αναγνωρισμένη εθνική μειονότητα στην Ελλάδα, με την οποία κάθε συνοριακό κίνημα στα Βαλκάνια είναι επιφυλακτικό.

SManalysis
Image result for smanalysis albania 1997
Ο καθηγητής γεωπολιτικής Ιωάννης Μάζης αποκρυπτογραφεί τα ανοιχτά μέτωπα σε Βαλκάνια και Τουρκία


Ο καθηγητής γεωπολιτικής Ιωάννης Μάζης: Με τις εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια, πρέπει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα έχει μια συγκεντρωμένη και διεθνώς αναγνωρισμένη εθνική μειονότητα στην Ελλάδα, με την οποία κάθε συνοριακό κίνημα στα Βαλκάνια είναι επιφυλακτικό.

Μάζης: Με τις εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια, πρέπει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα έχει μια συγκεντρωμένη και διεθνώς αναγνωρισμένη εθνική μειονότητα στην Ελλάδα, με την οποία κάθε συνοριακό κίνημα στα Βαλκάνια είναι επιφυλακτικό.

Αφού μίλησε για τα γεγονότα που συνδέουν τις διαμαρτυρίες στην Αλβανία, ως περιφερειακό ζήτημα πρώτα, ο γεωπολιτικός καθηγητής Μαζίς εξήγησε τη φιλοδοξία των Αλβανών να ενωθούν σε ένα μόνο κράτος, αλλά «μέσα τους», τα ίδια τα Τίρανα, έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα από το 1997, αυτό της πολιτικής σύγκρουσης σε δύο μέρη, ίσως, ακόμη και με την ίδια τη στρατηγική του ΝΑΤΟ που εισήγαγε την Αλβανία στο ΝΑΤΟ.

Αλλά ενώ ο καθηγητής Μάζης, απευθύνει έκκληση στην ελληνική κυβέρνηση να είναι πολύ προσεκτική με τη γνωστή διεθνή Βόρειο Ήπειρο, επειδή η ελληνική εθνοτική μειονότητα στην Αλβανία έχει διεθνή πρότυπα και οποιοδήποτε συνοριακό κίνημα, η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη ...

No comments: