Tuesday, May 14, 2019

Πρεσβεία ΗΠΑ στο Κοσσυφοπέδιο: Οι εγκληματίες πολέμου δεν έχουν θέση στην κυβέρνηση

SManalysis


Μάιος 14, 2019. Echedoros

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Πρίστινα, εξέφρασε την ανησυχία της για την απόφαση της κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου να προσλάβει μη ειδικευμένο προσωπικό σε θέσεις στην εκτελεστική εξουσία και να διορίσει άτομα τα οποία έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα πολέμου καθώς και εκείνα που έχουν καταδικαστεί για σοβαρές εγκληματικές πράξεις.


Όπως σημειώνει η κοσοβάρικη Gazeta Express, ο Αμερικανός πρέσβης Φίλιπ Κόνσετ είχε νωρίτερα δηλώσει ότι οι κρατούμενοι για εγκλήματα πολέμου δεν έχουν θέση στην κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου, και ότι τα άτομα σε υψηλές θέσεις θα πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις για την εργασία που διορίζονται και κυρίως να έχουν μια πανεπιστημιακή εκπαίδευση.


Δυστυχώς, ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Ραμούς Χαραντινάι, έχει αντίθετη στάση σε αυτό το θέμα, γράφει το δημοσίευμα.


Η πρεσβεία των ΗΠΑ προτρέπει τους πολίτες και τους ηγέτες του Κοσσυφοπεδίου να εξετάσουν τι είδους άτομα θέλουν να παρουσιάσει η Πρίστινα στη διεθνή κοινότητα.


«Οι καταδικασθέντες για εγκλήματα πολέμου δεν έχουν θέση στην κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου. Οι επικεφαλής όλων των κομμάτων πρέπει να σταματήσουν να υποστηρίζουν τέτοια άτομα. Μια τέτοια στήριξη θέτει υπό αμφισβήτηση τη δέσμευση του Κοσσυφοπεδίου στο κράτος δικαίου. Χαίρομαι που υπάρχουν ομάδες διαφορετικών κοινοτήτων που μιλούν με μια φωνή για αυτό το πρόβλημα», δήλωσε ο Κόνσετ.


Σημειώνεται ότι αυτή δεν είναι η πρώτη αντίδραση της αμερικανικής πρεσβείας στην πρόσληψη κατηγορουμένων σε υψηλές θέσεις στην κυβέρνηση της Πρίστινα, σχολιάζει η σερβική Politika.

No comments: