Thursday, March 7, 2019

Αλβανία: Θα παραιτηθούν και οι δήμαρχοι της αντιπολίτευσης σε όλη τη χώρα…

SManalysis


Μάρτιος 7, 2019. Echedoros

Εκτός από τις παραιτήσεις των βουλευτών, η αντιπολίτευση σκοπεύει να γίνει το ίδιο και με τους δημάρχους που πρόσκεινται στο Δημοκρατικό Κόμμα- PD, και το Σοσιαλιστικό Κίνημα για Ενσωμάτωση- SLI.

Αυτό δήλωσε η Βολτάνα Αντέμι, δήμαρχος της Σκόντρα . Η δήμαρχος δήλωσε ότι θα υποστηρίξει οποιαδήποτε απόφαση του Δημοκρατικού Κόμματος.


«Είναι μια διαμάχη, αλλά ως μέλος του PD θα υποστηρίξω την απόφαση. Η αντιπολίτευση πήρε μια ακραία θέση, να παραδώσει τις έδρες , καθώς δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Η απόφαση ελήφθη σε μια δύσκολη οικονομική και πολιτική κατάσταση, για αυτό ο κόσμος βγήκε έξω. Ο πρωθυπουργός γνωρίζει καλά την Σκόντρα, για αυτό φοβάται.


"Οι Σκοντράνοι είναι ελεύθεροι, δεν παίρνουν εντολές από εμάς. «Μια άλλη απόφαση που θα λάβει η αντιπολίτευση είναι το μποϊκοτάζ των εκλογών της 30ης Ιουνίου, εκτός και αν το κοινοβούλιο διαλυθεί, δεν δημιουργηθεί μια μεταβατική κυβέρνηση και δεν γίνουν πρόωρες εκλογές.
Η Ενιαία Αντιπολίτευση δηλώνει ότι δεν θα συμμετάσχει σε οποιαδήποτε εκλογές αν πρωθυπουργός μέχρι τις εκλογές είναι ο Έντι Ράμα".


Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, την Τρίτη στο Κοινοβούλιο επανέλαβε ότι η κυβέρνησή του δεν μπορεί να διαπραγματευθεί με την αντιπολίτευση και ότι στις δημοτικές εκλογές το SP θα συμμετέχει με ή χωρίς την αντιπολίτευση.


Αυτή η στάση επιδεινώνει περισσότερο το πολιτικό κλίμα. Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι οι εκλογές της Αυτοδιοίκησης θα γίνουν χωρίς την αντιπολίτευση, πράγμα που σημαίνει ότι το ήμισυ του εκλογικού σώματος δεν θα ψηφίσει.

Είναι δύσκολο, επίσης,  να φαντασθεί κανείς ότι 61 δήμοι θα έχουν θα κατέβουν στις εκλογές με ένα ψηφοδέλτιο, όπως γινόταν κατά τη διάρκεια του κομμουνισμού.


Αλλά, υπάρχει αρκετός χρόνος ακόμη μέχρι τις 30 Ιουνίου, και όλες αυτές οι αψιμαχίες κυβέρνησης και αντιπολίτευσης  πιθανόν να γίνονται μόνο και μόνο για εντυπώσεις,  ενόψει των εκλογών και την αλίευση ψηφοφόρων…, γράφει telegraf.al.

No comments: