Wednesday, February 20, 2019

Η κατάσταση στην Αλβανία θυμίζει το 1997

SManalysis

Image result for vlora 1997
KanalienaRadio
Οι δηλώσεις του δημοσιογράφου Σταύρου Μάρκου

Ετικέτες:Αλβανία., Θοδωρης Ασβεστόπουλος

Σε νέες κινητοποιήσεις καλεί αύριο Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου στα Τίρανα η αλβανική αντιπολίτευση με σύνθημα την πάταξη της διαφθοράς. Στο στόχαστρο των αντιπολιτευομένων η κυβέρνηση του Έντι Ράμα, τον οποίο κατηγορούν ακόμα και για προσωπικές διασυνδέσεις με το οργανωμένο έγκλημα.

Η πολιτική κατάσταση στο γειτονικό κράτος είναι έκρυθμη,  μετά και τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που έγιναν το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, όπου σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια κατά την  απόπειρα κατάληψης του πρωθυπουργικού μεγάρου με δεκάδες τραυματίες και συλλήψεις.

Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης παραιτήθηκαν από τις έδρες τους στο αλβανικό κοινοβούλιο, αφήνοντας μόνο του στην νομοθετική εξουσία το κυβερνόν Σοσιαλιστικό Κόμμα.

«Η Αλβανία δεν είναι σταθερό κράτος. Η κατάσταση θυμίζει το 1997 όταν η χώρα είχε εμφύλιο», δήλωσε στο Κανάλι Ένα και τον Θοδωρή Ασβεστόπουλο ο δημοσιογράφος από τα Τίρανα Σταύρος Μάρκος.

«Για να επανέλθει η ομαλότητα πρέπει να παρέμβει η δύση, όπως έκανε και σε άλλες περιπτώσεις κατά το παρελθόν», πρόσθεσε, ενώ δεν απέκλεισε ακόμα και το σενάριο αλλαγής συνόρων στα Βαλκάνια.


No comments: