Tuesday, December 4, 2018

Ανθελληνική πρόκληση Αλβανών: Έσπασαν την αναμνηστική πλάκα του Θύμιου Λιώλη στην Κρανιά

SManalysis


Δεκέμβριος 4, 2018. ECHEDOROS


Είναι από κάθε άποψη καταδικαστέα η πράξη «άγνωστων» που χθες το νωρίς το απόγευμα (Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2018) κινούμενοι από ανθελληνικά και ρατσιστικά κίνητρα στην κεντρική πλατεία της Κρανιάς, αφαίρεσαν βίαια και στη συνέχεια έσπασαν την αναμνηστική πλακέτα με το πορτρέτο του αγωνιστή της ΕΕΜ, Θύμιο Λιώλη, γράφει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας ‘Ομόνοια’.

Οι ηθικοί αυτουργοί

 
Η ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ καταγγέλλει ότι το συμβάν είναι συνέχεια ανθελληνικής εκπομπής του τηλεοπτικού σταθμού Top Channel, λίγες μέρες νωρίτερα όπου διαστρεβλώνοντας τα ιστορικά γεγονότα αναφέρθηκε στη δράση του θρυλικού ήρωα του Βούρκου. Δεν είναι μεμονωμένη εκπομπή αλλά συνέχεια πολλών ανάλογων για τις οποίες έχουμε διαρκώς εκφράσει την ανησυχία και προειδοποιήσει για τις αρνητικές συνέπειες.

Φαίνεται ότι οι εποχές όπου η ΕΕΜ είχε ανάγκη από προστασία ηρώων όπως ο Θύμιος Λιώλης και άλλοι δεν έχουν παρέλθει ή κάποιοι θέλουν να τις επαναφέρουν.

Οι κρατικοί μηχανισμοί που επιβλέπουν τόσο τα ΜΜΕ, το περιεχόμενο των τηλεοπτικών προγραμμάτων όπως και ανεξάρτητες αρχές για την προστασία από φαινόμενα καλλιέργειας ρατσισμοί και ξενοφοβίας πρέπει να κινηθούν άμεσα.


 Το αναφαίρετο δικαίωμα της Μειονότητας

Η ΕΕΜ έχει αναφαίρετο δικαίωμα να τιμά τη δική της ιστορία και τους ήρωες που η κοινότητα ανέδειξε στη διαχρονική της παρουσία και πορεία στα πάτρια εδάφη.

Οι τοπικές αρχές και το Δημοτικό Συμβούλιο της περιοχής οφείλει όχι απλώς στο να επιμείνει ώστε να καταδικαστεί η πράξη αυτή βεβήλωσης που μπορεί να είχε επιφέρει πολύ χειρότερες συνέπειες εάν οι δράστες είχαν πέσει στα χέρια των κατοίκων του χωριού, αλλά να προβεί άμεσα στις ενέργειες αποκατάστασης του μνημείου με καθαρή νομική κατοχύρωση.     


Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας
«ΟΜΟΝΟΙΑ»

No comments: