Monday, November 26, 2018

«Persona non Grata» η Πρωθυπουργός και υπουργοί της Σερβίας - για το Κοσσυφοπέδιο!

SManalysis




Νοέμβριος 25, 2018. echedoros


«Εάν η πρωθυπουργός Μπρανάμπιτς ή  υπουργοί πάνε στο Κοσσυφοπέδιο θα συλληφθούν. Στη μαύρη λίστα είναι επίσης, ο Ντάτσιτς, ο Στεφάνοβιτς και ο Βουλίν, καθώς και δικαστές του Συνταγματικού και Ανωτάτου Δικαστηρίου και βουλευτές», γράφει η σερβική ‘Νόβοστι’, αναφερόμενη στα μέτρα  της ηγεσίας της Πρίστινα κατά των Σέρβων αξιωματούχων.



Η σερβική εφημερίδα σημειώνει ότι  ο κατάλογος αυτών των ανεπιθύμητων/ «Persona non Grata» που εξέδωσε η αλβανική ηγεσία της Πρίστινα είναι  από την 1η Νοεμβρίου, αλλά τώρα δόθηκε στη δημοσιότητα, μετά δηλαδή, από τα μέτρα υπερ-φορολόγησης  των εισαγομένων σερβικών προϊόντων στο Κόσοβο.


Η Νόβοστι σημειώνει ότι ο κατάλογος των ‘ανεπιθύμητων’ Σέρβων αξιωματούχων έχει διανεμηθεί σε όλες τις διόδους του Κοσσυφοπεδίου


«προκειμένου να μην επιτραπεί η διέλευση μέσα από τις  διοικητικές διαβάσεις που οδηγούν στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια».


Αναφέρεται, επίσης, ότι μετά την παραβίαση της συμφωνίας CEFTA, η Πρίστινα παραβίασε και τη συμφωνία των Βρυξελλών του 2014 που εφαρμόζονταν για τις επίσημες επισκέψεις των Σέρβων αξιωματούχων στη σερβική κοινότητα  του Κοσόβου.


Το μεγάλο ερώτημα σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι εάν οι Βρυξέλλες θα επιδιώξουν το διάλογο με τη στροφή που έχουν λάβει οι σχέσεις των δύο πλευρών και αν οι αρχές του Κοσσυφοπεδίου θα ακυρώσουν τις αποφάσεις αυτές.


Πάντως, στην κατάσταση που περιπλέκεται, η σερβική κυβέρνηση θα συντονισθεί με τη Ρωσία και με την Κίνα.

No comments: