Friday, July 13, 2018
Η Βόρεια Ήπειρος θα ενταχθεί στην Ελλάδα, η διαδικασία θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ.
SManalysis
Όσον αφορά την Αλβανία, το κράτος αυτό δημιουργήθηκε "στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων" το 1913, με την υποστήριξη της Αυστρίας - Ουγγαρίας και της Ιταλίας, και θα αποτελέσει εκ νέου αντικείμενο διπλωματικού πίνακα ΝΑΤΟ - ΕΕ.
SManalysis
Αν και ιστορική διαλεκτική, μας έχει διδάξει ότι τα όρια των κρατών, αλλάξει τον πόλεμο, την παραλλαγή που παρουσίασε η ΕΕ (ΝΑΤΟ Συμμαχία) στην περίπτωση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αλβανία, είναι μια υπόθεση «kasus Belli», στην οποία η αλλαγή των συνόρων που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο μιας δημοκρατικής διαδικασίας, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Ζητείται από το 2009 η Ελλάδα να μην εμποδίσει την ένταξη της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ και τώρα στην ΕΕ, kατά τον ίδιο τρόπο, το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε δύο φορές την Αλβανία στο ΝΑΤΟ (2009) και της ΕΕ (2018), σε αντάλλαγμα για μια μυστική συμφωνία μεταξύ της Ουάσιγκτον και της Αθήνας, πάνω από τη Βόρεια Ήπειρο, ως αναπόσπαστο μέρος της Ελλάδα.
Η συμφωνία βασίζεται στο έγγραφο ψήφισμα της Γερουσίας των ΗΠΑ το 1946 και της στρατηγικής-Γενικό Επιτελείο του Στρατού των ΗΠΑ, στη Βόρεια Ήπειρο ένωση με την Ελλάδα, αλλά και για το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης της Βορείου Ηπείρου, όπως και στην περίπτωση του Κοσσυφοπεδίου, .
Στη διπλωματική λογική, η Ελλάδα είναι το πιο κοντινό σύμμαχο των ΗΠΑ στα Βαλκάνια, αλλά έχει μπλοκάρει την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου, η οποία περνά αναγκαστικά ένα άλλο στάδιο, την προετοιμασία της διαίρεσης της μεταξύ της Σερβίας και της Αλβανίας.
Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για το βόρειο Μακεδονίας (πρώην ΠΓΔΜ) σύμβαση με την Ελλάδα, ο δρόμος ανοίγει την ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, ενώ η Συμμαχία για τον έλεγχο σχεδόν σε όλες τις βαλκανικές σύνορα και να κάνει την αλλαγή στον τρόπο ειρηνικό ..
Είναι μια ισχυρή διπλωματία της Αθήνας, (δεν) η δέσμευση των τριών χωρών, του Κοσσυφοπεδίου, βόρεια της Μακεδονίας και η Αλβανία για την Συμμαχία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, για να ενισχύσει την εθνική ιστορική εδαφική διεκδίκηση, ή είναι ακόμη πολύ νωρίς για να σκεφτεί αυτό; Μέχρι τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους, θα έχουν κάποια αυξανόμενη εξελίξεις και τις εντάσεις, το Βόρεια Μακεδονία στο ΝΑΤΟ και την έναρξη της διαδικασίας της εδαφικής ενοποίησης δημοψηφίσματος. Ο Πάνος Καμμένος, Εθνικός Υπουργός Άμυνας της Ελλάδας, δήλωσε ότι έχουμε καταλήξει σε συμφωνία με τη Συμμαχία, πράγμα που σημαίνει ότι το έδαφος της Ελλάδας θα πάει εκεί όπου έχει, αναπτύσσεται στο εγγύς μέλλον.
Πρέπει να θυμόμαστε σε αυτή την περίπτωση, οι Βρυξέλλες ενθαρρύνουν την αλλαγή των συνόρων μεταξύ της Αλβανίας και Ελλάδα, ενώ το ΝΑΤΟ οργανώνει μια εκστρατεία για την ασφάλεια, προσθέτοντας στρατεύματα στην περιοχή.
Αλλά αυτό το μοντέλο θα αλλάξει την τύχη των Βαλκανίων, θα αλλάξει τα σύνορα χωρίς πόλεμο (Συμμαχία του ΝΑΤΟ), αλλά υπό την έννοια της Ενωμένης Ευρώπης; Αυτό προφανώς θα έχουν ακόμη δει σε ελευθεριών και τα ανθρώπινα δικαιώματα, δεν μπορεί κανείς να αποκλείει τη Βόρειο Ήπειρο την ανάπτυξη ενός δημοψηφίσματος για την αυτοδιάθεση και ένωση με την Ελλάδα, ενώ υπάρχει διεθνής αναγνώριση και βασίζεται στις αξίες της δυτικής συμμαχίας ....
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment