Sunday, March 25, 2018

Αλβανία – Σκόδρα: «Θα δηλώσουμε αυτονομία, όπως η Καταλονία!»



SManalysis


«Η Σκόντρα θα δηλώσει αυτονομία, όπως η Καταλονία! Δεν θέλουμε να φέρνουμε σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση»


Μάρτιος 25, 2018. Echedoros


Επί τρεις εβδομάδες, ο υδροηλεκτρικός σταθμός στον ποταμό Ντρίνι έχει αποβάλει μεγάλες ποσότητες νερού που χύθηκαν στον ποταμό Μπούνα, ο ποταμός που έχει ξεχειλίσει και έχει πλημμυρίσει το προαστικό τμήμα σκεπάζοντας τα πάντα  με περίπου 20 εκατοστά νερού.


Σήμερα, η στάθμη του νερού έχει κατέβει αισθητά και τα ύδατα έχουν αποτραβηχθεί από τις απομακρυσμένες περιοχές της πόλης καθώς και από την πεζοδρομημένη ζώνη κοντά στη γέφυρα του Μπούνα, όπου ήταν καλυμμένη με νερό, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.


Βοήθεια από Τουρκία


Μόλις, έχει φθάσει η πρώτη βοήθεια από την Τουρκία, η οποία έστειλε  στους πλημμυροπαθείς 500 συσκευασίες τροφίμων και 18,5 τόνους  κονσέρβες.

Τα προάστια της πόλης Σκόδρα έχουν πλημμυρίσει, αφού καλύφθηκαν  5 χιλιάδες στρέμματα κατοικήσιμης περιοχής με 500 σπίτια πλημμυρισμένα.

Η ασυνήθιστη δήλωση


Μέσα σε όλη αυτήν την κατάσταση ο Άρμπεν Τσένι, διαχειριστής της δοικητικής μονάδας ‘Ana e Malit’προέβη σε μια ασυνήθιστη (όπως σημειώνεται) δήλωση, σχετικά με την αδιαφορία της αλβανικής κυβέρνησης.


«Η Σκόδρα μπορεί να αποκτήσει αυτονομία», είπε και συνέχισε λέγοντας ότι η περιοχή έχει πόρους και μπορεί να λειτουργήσει άνετα.

Έχει 3 υδροηλεκτρικούς σταθμούς που βρίσκονται στην περιοχή της Σκόδρας, έχει την καλύτερη παραλία στην Αλβανία,  την Βελιπόιε (Velipojë) και τη μεγαλύτερη λίμνη στην Αλβανία και στα Βαλκάνια.

 «Δεν χρειάζεται να είμαστε εξαρτημένοι (από τα Τίρανα), είπε ο Τσένι.


«Δηλαδή, θα κάνουμε όπως η Καταλονία, θα διαχωρισθούμε για να διαχειρισθούμε τους εαυτούς μας ως Σκόδρα, δεν κατηγορούμε κανέναν. Άλλωστε ο πρωθυπουργός Ράμα δεν ασχολείται με εμάς», πρόσθεσε.

No comments: