Saturday, February 17, 2018

Αλβανός βαρυποινίτης εκτέλεσε «συμβόλαιο» των «Πυρήνων της Φωτιάς» μέσα στον Κορυδαλλό


Αλβανός βαρυποινίτης εκτέλεσε «συμβόλαιο» των «Πυρήνων της Φωτιάς» μέσα στον Κορυδαλλό

PRONEWS

Σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. ο 33χρονος Αλβανός βαρυποινίτης Φάμπιο Ντούσκο, είχε εκτελέσει «συμβόλαιο» εκφοβισμού για λογαριασμό της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, μαχαιρώνοντας έναν Ρουμάνο κρατούμενο όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος.

Στο κελί του Ντούσκο, στις 3 Φεβρουαρίου 2018, είχε γίνει έφοδος της ΕΚΑΜ, ύστερα από πληροφορίες που ανέφεραν πως είχε οπλισμό για την εκδήλωση ομηρίας και απόδρασης ποινικών και κατηγορουμένων για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις, την ημέρα του… συλλαλητηρίου για το Μακεδονικό στο Σύνταγμα!

Η «συνεργασία» τους είχε ξεκινήσει λίγους μήνες νωρίτερα, μέσω… διαύλων της GREEK MAFIA, όταν ο κρατούμενος είχε «νοικιάσει» εξωτερικούς συνεργάτες να συνδράμουν τον Χριστόδουλο Ξηρό και την Αγγελική Σπυροπούλου στην υλοποίηση του σχεδίου «Γοργοπόταμος» για την ανατίναξη των εξωτερικών τοίχων των φυλακών Κορυδαλλού, με στόχο την απόδραση τρομοκρατών και ποινικών κρατουμένων.


Παρότι ήταν σε «επιτήρηση», είχε βρει την ευκαιρία να βρεθεί από τη Γ πτέρυγα στην Α και να επιτεθεί δολοφονικά εναντίον του Ρουμάνου συγκρατούμενου, με «δούρειο ίππο» κάποιους αντιεξουσιαστές που τον παρέσυραν εκτός κελιού για να εκδηλωθεί η επίθεση σε βάρος του.

Αυτή η «ασυδοσία» των επαφών στις φυλακές Κορυδαλλού διαπιστώθηκε από τους αξιωματικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και κατά την διάρκεια των ερευνών για την εξιχνίαση της υπόθεσης ανθρωποκτονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Με έκπληξη είδαν πως ο Φάμπιο Ντούσκο ήταν συγκρατούμενος στην ίδια πτέρυγα, ακόμη και στο ίδιο κελί, με τους Κλόντι Λεκοτσάι, Αρμπέρ Μπάκο και Oλτι Ντούλτσε, κατηγορούμενων ως ηθικών και φυσικών αυτουργών της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, δύο ακόμη δολοφονιών και του αιματοκυλίσματος στο Μικρολίμανο.

Ολοι τους, σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής, αποτελούν ένα «γραφείο ενοικιάσεως» εκτελεστών συμβολαίων θανάτου και άλλων πάσης φύσεως…

Το επόμενο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Φάμπιο Ντούσκο αναμένεται να «μετακομίσει» σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας.

«Βόλτα» μαχαιρώματος

Στα τέλη Μαρτίου 2015, σχεδόν τρεις μήνες μετά την απόπειρα υλοποίησης του σχεδίου «Γοργοπόταμος», τις συλλήψεις Χριστόδουλου Ξηρού, Αγγελικής Σπυροπούλου, ενός απότακτου ΕΚΑΜίτη και κάποιων Αλβανών συνεργών, εκδηλώθηκε η δολοφονική επίθεση του Φάμπιο Ντούσκο μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο 33χρονος, παρότι θεωρητικά ήταν σε αυξημένη επιτήρηση, μετά τις κατηγορίες για «συνεργασία» στην εφαρμογή του σχεδίου ανατίναξης της εξωτερικής τοιχοποιίας των φυλακών, κατάφερε να βρει όλες τις εσωτερικές… πόρτες του Κορυδαλλού ανοικτές.

Από τη Γ πτέρυγα διένυσε μία μεγάλη απόσταση, πέρασε όλες τις πόρτες και έφθασε έως την Α πτέρυγα όπου εκδήλωσε την επίθεσή του με μαχαίρι εναντίον του στόχου από τη Ρουμανία.

Πηγές της Ασφάλειας Αττικής επεσήμαιναν ότι η «εντολή» επίθεσης είχε δοθεί από έγκλειστα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς». Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, βοήθησαν στην υλοποίησή της παρασύροντας το στόχο εκτός κελιού, για να βρει την ευκαιρία ο Φάμπιο Ντούσκο να μαχαιρώσει τον κρατούμενο.

Τα κίνητρα της επίθεσης ακόμη και σήμερα παραμένουν άγνωστα. Ο Ρουμάνος κρατούμενος τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύτηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο Φάμπιο Ντούσκο, στις 8 Νοεμβρίου 2015, είχε τύχει της συμπαράστασης των «αλληλέγγυων των Πυρήνων», οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τη μεταγωγή και κράτησή του στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όταν είχε κληθεί ως μάρτυρας από μέλος της «Συνωμοσίας» για τη δίκη της υπόθεσης του Χαλανδρίου.

Αντίστοιχης συμπαράστασης είχε τύχει και στις 29 Φεβρουαρίου 2016, όταν κατά τη διάρκεια μεταγωγής του στις φυλακές Κορυδαλλού για την εκδίκαση της υπόθεσης, σύμφωνα με την καταγγελία, «απήχθη» από άνδρες της ΕΚΑΜ και μεταφέρθηκε στο Μεταγωγών κάτω από άθλιες συνθήκες.

Ο Φάμπιο Ντούσκο έχει καταδικασθεί σε ισόβια κάθειρξη για φονικές ληστείες στην Αθήνα, για ανθρωποκτονία στη Θεσσαλονίκη με θύμα 25χρονο ομοεθνή του, το πτώμα του οποίου βρέθηκε με μία σφαίρα στο κεφάλι σε δασική περιοχή στην Καλλιθέα Χαλκιδικής, αλλά και για τραυματισμό εμπλεκομένου σε υπόθεση σωματεμπορίας στη συμπρωτεύουσα. Είχε συλληφθεί σε στημένη «ενέδρα» της Αστυνομίας στην Κατερίνη.

Πληροφορίες για σχέδιο ομηρίας και απόδρασης ανήμερα το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Από τα μέσα Ιανουαρίου τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. είχαν «ακούσματα» για απόδραση ποινικών κρατούμενων της Greek Mafia και κάποιων εγκλείστων της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», με την ομηρία σωφρονιστικών υπαλλήλων και… αντιπερισπασμό το συλλαλητήριο για το Μακεδονικό, στο οποίο θα ήταν απασχολημένος μεγάλος αριθμός αστυνομικών δυνάμεων.

Η πληροφόρηση έκανε λόγο για ένα πιστόλι και δύο χειροβομβίδες που είχε στο κελί του ο Αλβανός βαρυποινίτης Φάμπιο Ντούσκο.

Τον οπλισμό, σύμφωνα με τις αστυνομικές εκτιμήσεις, θα τον χρησιμοποιούσαν για την ακινητοποίηση σωφρονιστικών υπαλλήλων, την πρόσκαιρη ομηρία έως το άνοιγμα των θυρών για την τελική έξοδο, όπως είχε επιχειρηθεί αποτυχημένα στις 12 Δεκεμβρίου 2011 από τον Παναγιώτη Βλαστό και πέντε μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

Σε αυτό το πλαίσιο αστυνομικών εκτιμήσεων είχε αποφασιστεί η έρευνα στο κελί του συγκεκριμένου κρατουμένου στην Α πτέρυγα των φυλακών μία ημέρα πριν από το… συλλαλητήριο, με τη χρησιμοποίηση στελεχών της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ).

Από την έρευνα δεν εντοπίστηκε τέτοιος οπλισμός, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπήρχε και πιθανόν να κρύφτηκε, όπως επισημαίνουν υψηλόβαθμα στελέχη της Αστυνομίας, ωστόσο «διαλύθηκε» το… γραφείο που διατηρούσε ο Αλβανός κρατούμενος για να συντονίζει μέσω SKYPE τις… εξωτερικές εργασίες, καθώς κατασχέθηκε ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής on line συνδεδεμένος στο Διαδίκτυο με στικάκια, τέσσερα κινητά τηλέφωνα και αυτοσχέδια σουβλιά και μαχαίρια.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εξέφραζαν την απορία τους πώς ένας βαρυποινίτης με αυτό το ποινικό παρελθόν βρισκόταν στην Α πτέρυγα, η οποία δεν εξασφαλίζει τις απαιτούμενες συνθήκες ασφαλείας για κρατουμένους με πολυετείς ποινές κάθειρξης.

No comments: