Friday, December 29, 2017

Νότης Μαριάς: Στη Χειμάρρα παραβιάζονται τα δικαιώματα του Ελληνισμού




Ο Νότης Μαριάς στηρίζει στην Ευρωβουλή την Ελληνική Εθνική Μειονότητα της Βορείου Ηπείρου
Την Ελληνική Εθνική Μειονότητα της Βορείου Ηπείρου στήριξε στην Ευρωβουλή για άλλη μια φορά ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς σε ομιλία του ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, στις 12/12/2017.

Ο Νότης Μαριάς απευθυνόμενος στον παρευρισκόμενο Επίτροπο κ. Andriukaitis επισήμανε ότι ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση παρεμβαίνει σε διάφορα μέρη του κόσμου ισχυριζόμενη ότι θέλει να προστατεύσει τα ανθρώπινα δικαιώματα, εντούτοις δεν κοιτάζει «τι γίνεται εδώ στη γειτονιά μας, τι γίνεται στην Αλβανία, πώς παραβιάζονται εκεί τα δικαιώματα της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου.

Εκεί όπου οι αλβανικές αρχές, στη Χειμάρρα, γκρεμίζουν τα σπίτια των Ελλήνων. Εκεί όπου, ξανά στη Βόρειο Ήπειρο, στο χωριό Δρυμάδες, οι αλβανικές αρχές γκρεμίζουν Ελληνικές εκκλησίες, γκρεμίζουν την εκκλησία του Αγίου Αθανασίου».

«Δεν βλέπουμε αυτά τα θέματα;» διερωτήθηκε ο Νότης Μαριάς και συνέχισε: «Πώς θα παρέμβει εν προκειμένω η Ευρωπαϊκή Ένωση για να συμμαζευτούν οι αλβανικές αρχές, να σεβαστούν τα δικαιώματα της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου, τα περιουσιακά τους δικαιώματα, τα δικαιώματα τους τα θρησκευτικά;».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Χρειάζεται λοιπόν να μην κλείνει η Ευρωπαϊκή Ένωση τα μάτια σ’ αυτές τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου».

No comments: