Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος

Δεν είναι κάτι καινούργιο η είδηση ότι οι Αλβανοί συστηματικά προσπαθούν να αλλοιώσουν πληθυσμιακά τις περιοχές της Βορείου Ηπείρου με κύριο στόχο αυτές της Χιμάρας και των Αγ. Σαράντα. Το είδαμε με τις απογραφές, το είδαμε με τις ενοποιήσεις των δήμων και τώρα το βλέπουμε με την υφαρπαγή των περιουσιών των Ελλήνων με ψεύτικα στοιχεία και η απόδοση τους σε Αλβανούς προκειμένου να παραμείνουν στις περιοχές αυτές της Ελληνικής μειονότητας και να αναγκαστούν οι Έλληνες να φύγουν. Το καινούργιο είναι, ότι πλέον το σχέδιο εθνοκάθαρσης αποκαλύφθηκε, για άλλους λόγους, επίσημα από τους Ράμα και Μπερίσα.
Έτσι σύμφωνα με την Αλβανική ε/φ shqiptarja και την himara.gr μια κόντρα που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες με αφορμή τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Ράμα στους Αγίους Σαράντα, επιβεβαιώνει τις καταγγελίες της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας για αλλοίωση του πληθυσμού και την υφαρπαγή περιουσιών στις περιοχές των Αγίων Σαράντα και της Χιμάρας.
Με αφορμή την υπόθεσης αρπαγής παραθαλάσσιου κτήματος που ανήκει στο Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου στους Αγίους Σαράντα από άτομο με καταγωγή από την Βοριά Αλβανία, ο Ράμα δήλωσε ότι 500 χιλιάδες στρέμματα έχουν κλαπεί στους Αγίους Σαράντα και στην παραθαλάσσια ζώνη της Χιμάρας «μέσω πλαστογραφίας και της διαφθοράς από άτομα που δεν έχουν καμία σχέση ή καταγωγή από την περιοχή». Επί λέξη ο Ράμα είπε: «Έχουν πάρει τα κτήματα των Χιμαραίων με πλαστογραφίες και διαφθορά, άτομα που δεν έχουν καμία σχέση ή καταγωγή από την περιοχή. Άτομα που έφερε από τις Άλπεις ο Σαλί Μπερίσα και τους έκανε ιδιοκτήτες στο Ιόνιο».

 Απαντώντας ως θιγόμενος ο Σαλί Μπερίσα δήλωσε από το βήμα της Αλβανικής Βουλής: «Εγώ έχω δουλέψει με πρόγραμμα. Στους Αγίους Σαράντα έχω κατεβάσει λάμπηδες και μόνο λάμπηδες». Επιβεβαιώνοντας έτσι τις κατηγορίες για συστηματική και προγραμματισμένη αλλοίωση του πληθυσμού της περιοχής. Οι Λάμπηδες είναι μουσουλμάνοι που ζουν στην Λαμπουριά, περιοχή ανατολικά της Χιμάρας, πίσω από τα Ακροκεραύνια όρη. Και συνεχίζει ο Μπερίσα αναλύοντας τον λόγο που έκανε ότι έκανε: «Οι Κοκδημαίοι (οι πρόγονοι του βουλευτή Κοκδήμα απ” την Χιμάρα) στήριξαν τον Ζωγράφο» δηλαδή την κυβέρνηση της Αυτόνομης Βορείου Ηπείρου του Γεωργίου Ζωγράφου.
Έτσι πλέον και με την Αλβανική σφραγίδα πιστοποιείται ξεκάθαρα αυτό που όλοι ξέρουμε, ότι δηλαδή οι Αλβανικές Κυβερνήσεις των τελευταίων 100 χρόνων έχουν προσπαθήσει μεθοδικά και συστηματικά να αλλοιώσουν τον Ελληνικό πληθυσμό στους Αγίους Σαράντα και στην Χιμάρα. Ράμα και Μπερίσα είναι οι πρώτοι πρωθυπουργοί της Αλβανίας που το παραδέχονται δημοσίως.
Συμφωνούμε απόλυτα με την άποψη της himara.gr ότι τα τελευταία 25 χρόνια η πολιτική που εφαρμόζουν οι Αλβανοί είναι απλή, υφαρπάζουν τις περιουσίες από τους Βορειοηπειρώτες προκαλώντας τους οικονομικές δυσκολίες και τους υποχρεώνουν να αφήσουν τις πατρογονικές τους εστίες. Η περιουσία τους καταλήγει σε Αλβανούς οι οποίοι με την σειρά τους  μετακομίζουν στην νέα τους ιδιοκτησία αλλάζοντας έτσι την πληθυσμιακή σύνθεση της εκάστοτε περιοχής. Η πολιτική τους είναι απλή και αποδοτική, εθνοκάθαρση μέσω οικονομικού στραγγαλισμού.
Θεωρούμε  ότι το επίσημο Ελληνικό Κράτος μετά την σημαντικότατη αυτή αποκάλυψη πρέπει να παρέμβει άμεσα, ζητώντας με επίσημο διάβημα να γίνει έρευνα από διεθνή θεσμικό οργανισμό για την επιβεβαίωση ή όχι του θέματος. Μέχρι τότε καμία αλλαγή ιδιοκτησιακού να μην εφαρμοστεί και το θέμα να αποτελέσει προαπαιτούμενο, μαζί με αυτό της έρευνας και απόδοσης των Ελλήνων ηρώων πεσόντων το 1940 – 41, για οποιαδήποτε διαδικασία ένταξης της Αλβανίας στη ΕΕ.
Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας
στη ΝΑ Μεσόγειο