Friday, October 16, 2009

Ντούλες κατά Μπερίσα και Ξέρα: Διώχνετε έλληνες από τη δουλειά

Στη χθεσινοβραδυνή συζήτηση στη βουλή όπου συζητούνταν η έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την υλοποίηση των στόχων της Συμφωνίας Σύνδεσης και Σταθερότητας εκ μέρους της αλβανικής κυβέρνησης, πήρε το λόγο και ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ κ. Β. Ντούλες.
Ο κ. Ντούλες επεσήμανε πως "ενώ αυτή η κυβέρνηση έχει ως προτεραιότητα την ευρωπαϊκή ένταξη, ωστόσο καθημερινά εκδιώκει από τη δημόσια διοίκηση μέλη της εθνικής ελληνικής μειονότητας.

Κάτι τέτοιο γίνεται, συνέχισε ο Ντούλες, μόνο και μόνο επειδή εκπρόσωποι αυτής της μειονότητας δεν είναι μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος ή δεν δέχονται να υπηρετήσουν μέλος αυτής της κυβέρνησης".

Τα βέλη των δηλώσεων Ντούλε στη Βουλή δεν κατευθύνονταν μόνο προς τον αλβανό πρωθυπουργό Μπερίσα, αλλά και προς το μέλος της κυβέρνησής του κ. Σπύρο Ξέρα ο οποίος και προεκλογικά, αλλά και μετεκλογικά εξεδίωξε από το αλβανικό δημόσιο όλα εκείνα τα μέλη της μειονότητας που δεν στήριξαν τον ίδιο και το κόμμα του Σαλί Μπερίσα κατά τις προηγούμενες εκλογές.

Σημαντική παρέμβαση Ντούλε στη βουλή: Ο Μπερίσα δεσμεύεται για απογραφή των εθνικών μειονοτήτων

Παρόντος του αλβανού πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα έγινε αργά το απόγευμα σήμερα στην αλβανική βουλή συζήτηση σχετικά με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την πρόοδο της χώρας στα πλαίσια της συμφωνίας σταθερότητας και σύνδεσης της Αλβανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην ομοιομορφία απόψεων που εξέφρασαν οι κυβερνητικοί βουλευτές, "παραφωνία" ήταν η πλέον σημαντική παρέμβαση του προέδρου του ΚΕΑΔ κ. Βαγγέλη Ντούλε.

Ο κ. Ντούλες ως η μοναδική αντιπολιτευτική φωνή αυτή τη στιγμή στην αλβανική βουλή, επεσήμανε γενικότερα πως οι εκλογές της 28ης Ιουνίου δεν εκπλήρωσαν τις προδιαγραφές και τις προσδοκίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την περίοδο που πέρασε διαπιστώθηκε σοβαρή καθυστέρηση στην υλοποίηση των απαιτήσεων της συμφωνίας Σύνδεσης και Σταθερότητας.

Επίσης ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, αναφερόμενος στα όσα η έκθεση αναφέρει για τις μειονότητες, επεσήμανε για άλλη μια φορά το πόσο μακριά βρίσκεται η Αλβανία στο θέμα σεβασμού των εθνικών και άλλων μειονοτήτων.

Εντωμεταξύ αμέσως μετά απάντησε στον πρόεδρο του ΚΕΑΔ ο αλβανός πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα ο οποίος δεσμέυτηκε ότι κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής του θητείας θα κάνει απογραφή του πληθυσμού των μειονοτήτων όπου να αναγράφεται το ερώτημα σχετικά με την εθνικότητα, αλλά και άλλα χαρακτηριστικά.

No comments: